Nest Belenos Geboorte

Nova is op 23 november bevallen van 2 pups.

Op zondag 22 november was ze erg onrustig. Ze ging telkens ergens anders liggen. Ook was ze soms aan het trillen en hijgen. Ze leek soms ook wat missselijk. Toen haar temperatuur rond 19:00 uur met een volle graad daalde wisten we dat het niet heel lang meer ging duren. Die nacht hebben we maar heel kort en licht geslapen.

Maandag 23 november (dag 62) wilde ze niet echt de werpkist uit. Ze sliep bijna de hele ochtend. Af en toe was ze hevig aan het hijgen en trillen. Ondanks dat ze misselijk leek heeft ze ’s morgens toch gewoon gegeten.
Rond half 12 leek ze nog onrustiger te worden en ging ze veel poetsen. Om 12:09 uur werd het eerste pupje geboren. Zo mooi om te zien, dat Nova gelijk wist wat ze moest doen. Alles ging als van zelf. Nova ging druk in de weer om haar eerste pupje te poetsen. Tegen half 3 werd Nova opnieuw onrustig en om 14:36 uur werd haar tweede pupje geboren.

Omdat we dachten dat er misschien nog een pup zou komen, maar Nova rustig bleef, hebben we de dierenarts laten voelen. Zij heeft toen ook een echo gemaakt. We zagen toen dat Nova geen pups meer droeg, dus het blijft bij deze 2 pups.

Nova is lief aan het moederen en erg beschermend. Het is me nog niet gelukt een goede foto van de pups te maken. Steeds als ik met de camera kom, gaat ze over de pups heen hangen. Dit komt morgen wel.

Nova, geboorte Belenos

TijdstipGewicht
Pup 1Reu12:09 uur0,170 kg
Pup 2Teef14:36 uur0,110 kg